6 Tips voor telefonische acquisitie

Telefonische acquisitie blijft een waardevolle strategie om nieuwe sales leads te genereren. Of je nu een doorgewinterde verkoper bent of net begint met het opbouwen van je klantenbestand,


6 Tips voor effectieve telefonische acquisitie: verhoog uw verkoopkansen

Telefonische acquisitie blijft een waardevolle strategie om nieuwe sales leads te genereren. Of je nu een doorgewinterde verkoper bent of net begint met het opbouwen van je klantenbestand, deze tips kunnen helpen om je acquisitiegesprekken te verbeteren en je verkoopresultaten te verhogen.

1.    Voorbereiding is cruciaal

Voor u de telefoon oppakt, zorg ervoor dat u alle benodigde informatie bij de hand hebt. Een goed adressenbestand is de sleutel tot succes. Overweeg daarom om een kwalitatief hoogstaand adressenbestand te kopen dat aansluit bij uw doelmarkt. Zoek naar bedrijfsadressen die relevant zijn voor jouw product of dienst, dit kan de conversiekansen aanzienlijk vergroten. Hiernaast kan een belscript handig zijn als leidraad, maar maak het wel persoonlijk en blijf flexibel. Ga niet plat alleen het script voorlezen, maar geef ruimte voor een grap of een zijdelings verhaal.

2.    Ken uw doelgroep

Voordat u begint met bellen, is het van essentieel belang om uw doelgroep te begrijpen. Gebruik prospect data om inzicht te krijgen in de demografische gegevens van het bedrijf en de totale markt. Onderzoek de behoeften en uitdagingen van potentiële klanten. Op basis hiervan kunt u uw boodschap aanpassen en relevante oplossingen presenteren. Hiernaast kunt u vooronderzoek doen door u op het internet te verdiepen in de industrie van de klant.

3.    Onderzoek de DMU

Het is van uiterst belang dat u bij het benaderen van je doelgroep weet wie je DMU (Decision Making Unit) is. Hiermee bedoelen we een contactpersoon binnen een bedrijf die de bevoegdheid heeft jouw product of diensten te kopen. Het verschilt per product wie de Decision Making Unit binnen een bedrijf is, maar meestal zal dit een hoger geplaatst iemand zijn. Indien u weet wie de DMU is zult u vele malen succesvoller zijn in de telefonische acquisitie. Bij het platform Prospector.nl kunt u vele DMU’s in de prospect data van te voren selecteren, wat enorm veel tijd zal besparen.

4.    Wees persoonlijk en relevant

Maak uw gesprek persoonlijk door de naam van de persoon of het bedrijf te gebruiken. Richt u op het bieden van waarde en oplossingen die aansluiten op de behoeften van de prospect. Vermijd het aanprijzen van uw product of dienst zonder de specifieke voordelen voor hun situatie te benadrukken. Wees proactief en vriendelijk. Een truc is om te gaan staan en met een glimlach te bellen. U zult merken dat je dan veel pro-actiever en vriendelijker over komt.

5.    Luister actief

Een van de belangrijkste aspecten van een succesvol acquisitiegesprek is luisteren. Stel open vragen en luister naar de behoeften van de prospect. Dit stelt u in staat om gerichter te reageren en uw aanbod aan te passen aan wat zij echt nodig hebben. Stelregel hierin is, praat niet langer dan een lucifer brand.

6.    Volg op met zorg

Als een prospect niet meteen tot aankoop overgaat, geef niet op. Volg up met zorgvuldig geplande vervolggesprekken of opvolgmails. Dit kan helpen om een relatie op te bouwen en uiteindelijk de deal te sluiten. Refereer dan in de volgende poging naar het eerdere gesprek en probeer het dan opnieuw. U kunt hiervoor een CRM systeem gebruiken ter ondersteuning. Prospector.nl levert deze functionaliteiten gratis bij het leveren van de Sales Leads. Zo heeft u 2 klappen in 1 te pakken.

Door deze tips toe te passen en gebruik te maken van kwalitatieve sales leads en een goed doordacht adressenbestand, kun u uw kansen op succesvolle telefonische acquisitie aanzienlijk vergroten. Overweeg daarom om een zakelijke adressen te kopen dat aansluit bij jouw behoeften en doelmarkt.

Wilt u meer weten over het kopen van een adressenbestand of hoe u telefonische acquisitie verder kunt verbeteren? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en advies!

Categorie├źn